A múlt hónapban kicsit hanyagoltam a blogolást, de ezt biztos észre vettétek! Az ok pedig nem volt más, mint hogy 2 év után a karácsonyt végre a családommal szeretteim körében tölthettem ismét. Így a két hét Adventi időszakban ami meg maradt nekem szinte ki sem kerültem a konyhámból. Naponta új és új adventi sütik illata töltötte be a házat - amit két hólapátolás közben lelkesen teszteltünk. Készült még Skót narancslekvár (amit soha nem hagyok ki), az idén egy kis Whisky-vel megbolondítva.:) A hétvégi gyertyagyújtás a Városháza előtt pedig mindig jó alkalom volt kicsit kikerülni a konyha bűvköréből. Gyönyörű Dia-fotók, a rövid, de szép műsorok hangulatos zárásai voltak a hétvégéknek egy pohár forraltbor kíséretében.
A karácsony is szép volt...végre megint "élet" töltötte be a házat.:) Szeretem megadni a módját, ha van rá alkalmam - miért ne!
Előkerült a Zsolnay teríték a vitrinből és a klasszikus libasült mellé az idén vörösborban párolt lila káposzta, vajas kelbimbo és krumplis nudli lepirítva volt a köret. A töltött káposzta elmaradhatatlan fogása az ünnepnek. Ennek anyósom a nagy mestere - én soha nem fogom őt utolérni! De szorgalmasan tanulok...:) Desszertnek Feketeerdei meggy torta úgy igazán német módra...jó sok friss tejszínhabbal és kevés cseresznyepálinkával meglocsolt piskótával.
A kereszt gyerkőcöknek is ki volt osztva a feladat...keressetek a menühöz illő bort igazi gourmand módra! Így kóstoltunk Toscanai vöröset, Olaszrizlinget a Wunderlich pincéből és Tokaji Szamorodnit a desszert mellé.
A beszélgetéseink éjszakába nyúltak a lányokkal (a barátok már rég aludni tértek...), amikor mi még mindig csak meséltünk, meséltünk... - mint anno a régi szép időkben.:)
A Szilveszter is hasonló jó hangulatban - baráti társaságban telt el. Nem vagyok már híve a zajos- füstös Partyknak, sokkal többre értékelem a meghitt baráti beszélgetéseket! ( Talán öregszem?:)) Szóval végig nevettük az egész éjszakát és ha valakit nem várt volna reggel ügyelet... talán le sem feküdtünk volna... Hát így zártuk le a 2010-es évet, ami sokszor megpróbáltatásokkal teli időszak volt...
De most 2011-et írunk és tele vagyok tervekkel! Szappankáim szinte mind elfogytak - és elvonási tüneteim vannak, mert nincs lehetőségem újakat főzni! Még várnom kell pár hetet mire ismét otthon leszek - de tudom februárban mi fog elfoglalni.:)
És mivel én a nyár szülötte vagyok, már most várom a tavaszt... Közben pedig mit is hallgathatnék..
... egyszerűen imádom! :)
Örülök terveidnek, s várom az új összetevőket, formákat! A Mica port milyen stádiumban és mivel viszed fel a szappanra? Az enyém is hamarosan megjön, ám még van minek utánanézni...
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésEn eddig csak szappan tetejen (egyszerüen finom szitäval räszortam mint a porcukrot)miutän a formäba került,vagy pecsetnel hasznältam azt pedig mäsnap mikor meg puha volt a tömb.Nem probältam meg a masszäba keverni...bär mär sokat olvastam rola. Kiväncsian värom mit alkotsz majd vele!:) Ja es van egy Isteni szilvamärtäs receptem,...ha kered küldöm.
Nagyon várom már a következő darabjaidat!
VálaszTörlésÉs öröm volt olvasni ezt a bejegyzést
Minden szósz és mártás érdekel, amit különleges húsételeimhez felhasználhatok! Úgyhogy jöhet a recept!
VálaszTörlésA Mica porra még kb. egy hetet kell várnom, mert nincs raktárkészleten...
Szijjja!:)))Én is kíváncsian várom az alkotásaidat!!Jucc
VálaszTörlésEz a fickó fantasztikus, nekem is az egyik kedvencem.
VálaszTörlésSajnos mär csak multidöben beszelhetünk rola...
VálaszTörlésA film vegen levö ünnepseg,a temetesen keszült felvetel. Hät öt igy bucsuztattäk el...:)
Sosem jártam még Nálad, de most teljesen le vagyok nyűgözve!!! És ez a szám...számomra nem létezik gyönyörűbb:)))
VálaszTörlés