"Egy szappanbuborék is egy világ,
s egy világ is egy szappanbuborék."
(Reményik S.)



2010. október 3., vasárnap

Citromfű kecsketejjel és mandulaolajjal

A recept változatlan, kis módosítással:)

Most friss citromfűből teát főztem. Ez a főzet és a fagyasztott kecsketej lett a lúggal összekeverve. Apróra vagdalt friss citromfüvet egy éjszakán át mandulaolajban hagytam állni. Ez az olajkeverék a pudingosodás kezdetekor lett a masszához keverve. Az eljárást "Superfat"-nak nevezik. A lényege, hogy egy extra adag olaj kerül a szappanba - amitől még jobb bőrápoló tulajdonságai lesznek. Az eljáráskor az értékesebb olajok közül az kerül kiválasztásra, ami a szappan karakterét, hatását még egy adag "plusz"-al emeli.

Ennél a szappanomnál a mandulaolajat választottam, ami az egyik legjobb bőrtápláló és hidratáló olaj. Különösen ajánlott száraz, Ekcémás bőr ápolására.

A citromfű illóolaj pedig a koncentrációban segít. Szappanban - antibakteriális hatású, stimulálja a bőr vérkeringését. Rovarcsípésre is kiváló!

Most egy ovális formában szerettem volna a "Tölcsér-technikát" kipróbálni. Nem lett olyan szép, elkülönülő rétegzet mint a szögletes formánál. Valószínű a friss gyógynövény miatt. Ezért itt az Anatto sárga a domináns szín.

1 megjegyzés:

  1. Szép,szuper és olyan jó,hogy ilyen részletes információval látsz el....Szíved,lelked benne...Jucc

    VálaszTörlés