"Egy szappanbuborék is egy világ,
s egy világ is egy szappanbuborék."
(Reményik S.)2010. május 21., péntek

Ismét Mézes....


Mivel elfogyott a mézes szappanom, ami nagyon népszerű volt - pótolnom kellett. Ennek az esős időszaknak azt hiszem az egyedüli előnye az volt, hogy végre nyugodtan mindenféle zavaró körülményektől mentesen élvezettel töltött el megint az alkotás öröme. A főzőüst ismét rotyogott és csupa új dolog született meg a szappankonyámban.


A mézes szappanomnál maradtam az eredeti recept összetevőinél ( lásd-januári bejegyzés). De mégis kicsit mást akartam.... - Ezért gondoltam változtatok a kinézetén és az illatán. A formát buborék fóliával béleltem ki és így öntöttem bele a masszát.
Szerintem igazán jó lett, mert kicsit hasonlít a méhsejt mintához - illik a szappan stílusához. A természetes méz-vanília illatot egy kicsit megbolondítottam még egy kevés szantálfa illattal ami még egy enyhe fás illatot kölcsönöz a szappanomnak
A fotón látszik mit sikerült varázsolnom a kis konyhámban. Az eredmény pedig egy hónapig biztos, hogy az illatával naponta csábítóan vonzani fog.

4 megjegyzés:

 1. Nahát, ma én is mézes szappant készítettem, meg uborkásat, meg mákos-citromost. Ma nyugi volt itthon, gyerekek suliban, apa dolgozóban.

  VálaszTörlés
 2. Judit, azt mondta az Annamária, akinek adtam egy mézest, hogy nagyon szereti, és a haját is azzal mossa, nagyon jó arra is.

  VálaszTörlés
 3. Chiarának: Én igazán akkor tudok alkotni ha egyedül vagyok,készítettem még tejes-csokisat, füröolaj-tej Muffint, de ezeket még nem fényképeztem le.
  Gondaanyunak: örülök minden visszajelzésnek, és ha pozitív annak különösen. Orbán-napra tervezek egy bemutatkozást,a szinpad környékén megtaláltok...

  VálaszTörlés
 4. Hú, ez a buborékfóliás forma nagyon jó, eszembe nem jutott volna, hogy azzal készült. Nagyon tetszik!

  VálaszTörlés