"Egy szappanbuborék is egy világ,
s egy világ is egy szappanbuborék."
(Reményik S.)2010. április 29., csütörtök

Uborkás-Írós szappan

A régebbi időkben az író a vajgyártás melléktermékeként nem sok figyelmet kapott. Ma már egészen más a helyzet..., mert az író sokkal trendibb mint a vaj. Az alacsony kalóriatartalma miatt különösen egészséges élelmiszer szinte megelőzi a zsírszegény tejet.
Az író a tej összes értékes tápanyagát tartalmazza. Ásványi anyagokat, fehérjét, A, B2, C vitaminokat - amik szervezetünk számára elengedhetetlenek.
Az A vitamin a bőr megújulásáért, regenerációjáért, a B2 vitamin a fehérjék,zsírok és szénhidrátok energiává történő átalakításáért felelős. A C vitamin pedig az immunrendszert erősíti.
Az író a vitaminok összességében és egy ízletes variációban védi az egészséget, forró napokon pedig egy igazi hűsítő Wellness-ital.összetevők: pálmao.,olivao.,kokuszo.,szójao.,ricinusolaj és uborka
Illóolajok: Litzea Cubeba, Grapefruit

Az uborka a bőrápolás csodaszere. Szinte nincs olyan ember, aki ne tudná, hogy az uborka jótékony hatással van a bőrre.
De ha mégis valaki kételkedne, akkor a friss természetes uborkalé bőrszépítő hatásáról mindenki meggyőződhet, ha rendszeresen alkalmazza arcpakolásokban. Minden korosztálynak ajánlható. A fiatalok bőrét még üdébbé teszi, a középkorúak ráncosodását késleltetheti, az idősebbek fáradt bőrét simíthatja, szinte visszafiatalítja.
Összességében pórusösszehúzó, ránctalanító, hidratáló hatású - és mitesszerek ellen is kiváló.

Az uborkát pürésített változatban héjastól adagoltam a fagyasztott író-lúg keverékéhez. Amikor lehűlt a megfelelő hőmérsékletre összekevertem az előre elkészített olajokkal és jól kidolgoztam. Az uborkától a massza természetes halványzöld szint kapott, amit még egy kevés szárított kapor és bazsalikom keverékével dobtam fel.
Illatnak a Grapefruitot es a Litzea Cubeba-t választottam, ami egy könnyű citrus-illatot ad a hidratáló szappanomnak.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszenek a szappanjaid Judit. Használni is jó őket.
    Orbán napkor lesznek vendégeink, ajánlani foglak nekik, illetve ha valahol leszel, akkor megkeresünk.

    VálaszTörlés