"Egy szappanbuborék is egy világ,
s egy világ is egy szappanbuborék."
(Reményik S.)



2014. május 19., hétfő

Csipkerózsa ... vagy rózsika?


Talán a Csipkerózsika név közelebb áll a szappanom témájához.;)
A megszokott, klasszikus formától is szerettem volna eltérni , így jó alkalom adódott a mesebeli részletet szappanba álmodni.
A tervem szerint a forma egyik oldalán azt a képet stilizálom, ahol a várfalat sűrűn benőtte a vadrózsa.
Most arra voltam kíváncsi, hogy a természetes színezők hogyan viselkednek a SOLE szappanban, így esett a választásom az agyagokra. A rózsaszín háromszöget (amit én azonnal rózsatövisnek képzeltem) már régebben készítettem, a pici szappanrózsákkal együtt.
A szappanrecept változatlan...


                Összetevők : olíva, kókusz, sheavaj, jojoba és ricinus olaj
                                     a lúgba tengeri só, cukor és selyem lett oldva
                                     illatnak a kerti rózsát választottam

Mikor elkészült a "művem", gondoltam megkérdezem a páromat, hogy tudná-e a szappant Csipkerózsika meséjével társítani? Először érdekesen nézett rám, valószínűleg azt hitte valami bajom van.;) Amikor szépen felvezettem, hogy mi - micsoda és miért van - közölte velem, hogy Ő a szappant általában mosakodásra használja.
Na ja, huss a fantázia világomnak! :-D
Ami viszont tapasztalat, hogy az agyagok a sole szappannál nem színeznek szépen! 
Az érési idő alatt a színes részben apró szemcsék keletkeztek ... ami csak optikailag zavaró, talán másnak fel sem tűnne, nekem viszont nem nyerte el a tetszésem.

A szappan rózsa készítését még szeretném megosztani veletek! Nagyon egyszerű és jó lehetőség a friss maradék szappan újrahasznosítására.
A munkamenet részletekben ...



SOK SIKERT! :)

3 megjegyzés:

  1. A hercege csókjától minden királylány magához tér- mosdásra használja a szappant, mi....? :):):) Üdv a párodnak is! :)

    Omar Anyu

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok, csodás szappanok.:) Ha van egy tuti szappan recepted jelentkezz a házi szappan recept pályázatra, ahol a legjobb alapreceptet keressük. http://tudatosmetropolita.blogspot.hu/2014/05/szappanrecept-palyazat.html

    VálaszTörlés