"Egy szappanbuborék is egy világ,
s egy világ is egy szappanbuborék."
(Reményik S.)2013. március 22., péntek

Húsvéti szappan


Közeledik a húsvét! hosszú szünet után az elmúlt héten ismét a szappan főzdémben töltöttem a szabadidőmet. Újrafőztem pár kedvenc szappan receptemet, természetesen új technikával új formában.;) Ezeket a következő bejegyzésemben mutatom majd meg Nektek. Még soha nem készítettem húsvéti szappant, most adott volt a téma. A tavasz színeit választottam, a zöld és sárga árnyalatait. A vidámságot pedig az élénk pici szappan tojáskákkal próbáltam elérni. Illatnak a Plumériát és a Jázmint választottam, ami egy nagyon kellemes, jellegzetesen nőies illat.

Összetevők: olíva, kókusz, szezám olaj, ricinus és disznózsír
                           sárga és zöld kozmetikai pigment
                           Pluméria illat és Jázmin illó olaj

Egy apró érdekesség a plumériáról. Tejnedvét részint a gyógyászatban, részint a szépségiparban használják. A Karib-térségben a leveleket fekélyre, horzsolásokra tapasztják, Vietnámban számos betegséget kezelnek különböző részeivel. Belsőleg viszont nem fogyasztható, lenyelve akár halálos méreg is lehet.


Kívánok minden kedves olvasómnak kellemes húsvéti ünnepeket!

3 megjegyzés:

 1. Meseszépek!!! Vidám, tavaszi hangulatot idéz.
  Nagyon tetszenek a kicsi tojások a tetején!

  VálaszTörlés
 2. Húúú, van vagy 20 kis plumeria fám otthon... ha tudtam volna, már rég a képemre kentem volna a tejet!:):):) de ami késik, nem múlik... ha ragyás leszek, még jelentkezem!!!! :)

  Omar Anyu

  VálaszTörlés
 3. So schön frühlingshaft und österlich ist Deine Seife geworden. Sie gefällt mir gut.
  Liebe Grüße
  Petra

  VálaszTörlés