"Egy szappanbuborék is egy világ,
s egy világ is egy szappanbuborék."
(Reményik S.)2012. november 18., vasárnap

Kör vagy félkör?


Közeledik az Ádvent. Az elmúlt héten a szappanfőzdémben a karácsonyi szappanoké volt a főszerep. Készítettem narancsost, fahéjast és mézeset eddig..., ezek a klasszikus változatok. De, hogy az ígéretemről se feledkezzek meg, íme egy technika - ami egyszerű és nagyszerű.:) Én a körömvirágos receptemet választottam, de ez a technika nem igényel különleges receptet.

A szögletes formámat a szappan méretéhez igazítottam. A szélessége 6 cm - a hosszát 2x7 cm-re (14cm) állítottam be. A felező vonalnál egy kb. 2-3 cm átmérőjű üveget helyeztem el, amit Folpack fóliával göngyöltem be.

Az elkészült alap masszával kiöntöttem a formát, az üveget stabilizáltam.
Szokásos módon letakartam és hagytam megszilárdulni.

Kb. 12 óra elteltével vagy amikor a massza már megkeményedett óvatosan kihúztam az üveget. A receptet ismét elkészítettem kevesebb mennyiséggel és a masszát 3 egyenlő részre osztottam, amit különböző színű kozmetikai pigmentekkel színeztem meg.

Ezzel felváltva kitöltöttem a kör alakú lyukat és a formát ismét betakartam.

Kibontás után a blokk formát középen elvágtam és horizontálisan is, három egyenlő részre osztottam. Egy kis gyalulás...simítás és kész is a szappan!:)

A receptek  közül azért esett a választásom a körömvirágosra, mert ez egy igazán ápoló szappan...sok sheavajjal, és macerált körömvirág olajjal. Az a kevés kozmetikai pigment amit a szappanba tettem, a minőségén semmit nem változtat.

5 megjegyzés:

 1. Köszönjük szépen a leírást!
  Nagyon szép szappan lett.
  Viki

  VálaszTörlés
 2. Very lovely !
  My toupie soap technique here : http://savonsfantaisies.blogspot.fr/2012/07/tuto-du-savon-toupies.html

  VálaszTörlés
 3. Vielen Dank! Ich bewundere deine Arbeit seit eine lange Zeit!:)Es is einfach fantastisch!

  VálaszTörlés