"Egy szappanbuborék is egy világ,
s egy világ is egy szappanbuborék."
(Reményik S.)



2012. október 7., vasárnap

Marrakesh és a születésnap

Voltatok-e már úgy - a mondás szerint, hogy gombhoz vásároltátok a kabátot? Mert velem most hasonló történt szappanos fronton. :) 
Pár hete kicsit frissítettem az illatkészletem. Így került egy teljesen új "Marrakesh" nevű illat a rendelési listára. A csomag megérkezett és kibontásnál már éreztem az illatot... csak még nem tudtam, hogy melyik üveghez kössem. Nem volt nehéz kitalálnom! :) A meleg, földes érzéki illat azonnal elragadott és beindította a fantáziámat. Az arab bazár és az orientális éjszakák világát egy különlegesen megtervezett szappanban szerettem volna visszaadni. Pár éjszakás nem alvás és álmodozás után megszületett a gondolat.
Szamárhátíves ablak, berácsozva ami stilizálja a háremek világát. Föld szín, arany, rózsaszín és lila.


A tervem szerint az ablak került központi helyre, az alapot Rhassoul agyaggal színeztem. Háttérnek mély lila színt képzeltem, amit az aranyló hold tör meg... Nos a lila szín kivételével minden mműködött! Sajnos a kecsketej, ami szintén került a masszába teljesen elnyelte a lila pigmentemet... Helyette lett egy szürkés-halványkékes árnyalat. Viszont most rájöttem végre, hogy nem a lila színezőmmel van a baj! Az a massza amiből dekorációkat készítettem, sima desztillált vízzel gyönyörű lila lett! 



Szappanom összetevői most pálmaolaj nélkül:
  • olíva, kókusz, sertészsír, szezám, és ricínusolaj
  • kecsketej, rózsaszín agyag, Rhassoul, lila kozmetikai pigment
  • Marrakesh illatolaj
Az eredmény egy halvány pasztel árnyalatú szappan jócskán arany pigmenttel díszítve.





A másik project egy szülinapi torta volt. Unokahúgi most lett 18 éves! :) 


A szokásos tortaforma helyett egy virágtengert álmodtam meg. Egy kifelé szélesedő kerek tálat használtam az alap masszának. A tetejét bőségesen dekoráltam kiszúrkált virágformákkal. Az ötlet akkor született meg, amikor a tavirózsáim a nyáron gyönyörűen virágoztak és lebegtek a tóban. :) 
Az összetevők azonosak az előző szappanéval.


2 megjegyzés:

  1. Wenn ich doch nur ein Wort verstehn könnt..........
    schöne seifen , findet der Zwerg

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Liebe Andrea(Zwerg)!
      Mit der Seife wollte ich die verzauberte und geheime Welt des Harems ausdrücken. Die Gitterfenster symbolisieren das Träumen von einer freien Lebensweise durch passende Farben und Duft. Leider absorbierte die Ziegenmilch meine violette Pigmente von Behawe.:(
      LG Judith

      Törlés