"Egy szappanbuborék is egy világ,
s egy világ is egy szappanbuborék."
(Reményik S.)



2012. augusztus 7., kedd

25 és 50

Ez a két szám határozta meg a hétvégi családi összejövetelt. A számok éveket és közös emlékeket takarnak. Házassági évforduló, kerek születésnap olyan dátumok közé tartoznak amit a családdal és a barátokkal is szívesen megoszt az ember. Hosszú tervezgetés és szervezés után elérkezett "Nagy Nap"!! :) Az ünnepségnek sikerült egy rendezvénypincét találnunk, 40 °C - kánikulában a legjobb döntések közé tartozott!! :) A dekoráció az én feladatom volt. A pince stílusához választottam a szalvétát, a fehér asztalterítőt pedig borostyán és szőlőlevéllel díszítettem.


Hogy a szappanos részem is kicsit előtérbe kerüljön...a virág díszítést szappanból készítettem. 

 
 Véletlenül videó készült a fotó helyett.. HAHAHA :))))

Pár ezüst lufi és a harangok (alufóliával bevont virágcserép) szolidan utaltak az összejövetel egyik részére. A másikat az 50. születésnapot egy nagy tortával köszöntöttük. Borosgazdának mi más is lehetne az ajándék, mint egy nagy hordó, most ehető változatban. :)

Számomra a legnagyobb élmény viszont az volt, hogy ismét több generáció kortól függetlenül közös beszélgetéssel és nevetéssel töltötte el ezt a pár órát. Az "utolsó fecskéket" hajnalban fújta el a szél, de páran közülük egy rövid alvás után ismét megjelentek. Így sikeredett 2 naposra a családi program! Hiába a hajósi pincéknek nagy varázsa van!! :)))) 

Benneteket, kedves Olvasóim is szeretnélek vendégül látni! Ezért úgy döntöttem, hogy játékot hirdetek. Nyereménynek a szappanos virágdekoráció mellé egy mini palack bort ajánlok fel az ünnepi italból.
Kérdéseim most a pincefaluval kapcsolatosak...
  1. Kb hány pincéből áll a Hajósi Pincefalu?
  2. Melyik 2 borfajtáról vált ismerté Hajós?
  3. Ki a borászok védőszentje?
A helyesen válaszolók közül sorsolom ki a két szerencsés nyertest!
A játékot 1 hónapra hirdetem, sorsolás szeptember elején. SOK SIKERT A KERESÉSHEZ... :)))))

2 megjegyzés:

  1. 1. 1200 pince
    2. Cserszegi fűszeres, Chardonnay (ez csak tipp)
    3. Szent Vince

    VálaszTörlés
  2. 1,1200
    2,Kadarka,Kékfrankos
    3,Szent Orbán Szent Vince

    VálaszTörlés