"Egy szappanbuborék is egy világ,
s egy világ is egy szappanbuborék."
(Reményik S.)



2012. június 24., vasárnap

Kamilla-Ghassoul


A Ghassoul (Rhassoul) vagy lávaagyag évszázadok óta ismert mint természetes haj és testápoló. Az arab "ghassoul" szóból ered, aminek jelentése: mosni.
Ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag, ezért hatékonyan ápolja és táplálja a bőrt. Magába szívja a zsírokat, szennyeződéseket, lerakodásokat, így egyidejűleg tisztít és méregtelenít valamint egyensúlyban tartja a faggyúmirigyek működését. Magas ion csere kapacitása által tonizálja is a bőrt.

A kamilla virágot 6 hétig repce olajban maceráltam. Egy szép mélyzöld színt vett fel és fantasztikus kamilla illata lett. Ezt legközelebb olívaolajjal próbálom ki. :) Ez az olaj került a következő receptbe:

Összetevők: kókusz, pálma, olíva, szója, szamárkóró, ricinus, sheavaj, macerált kamilla virág repce alapra
                   folyadéknak kamilla tea és kecsketej
A massza felébe kevertem az agyagot. Illatnak citromfű, muskátli és cananga illóolajat használtam, ami jól harmonizál a kamillával.

A gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású összetevők alapján érzékeny, problémás bőrre javaslom.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon-nagyon szép! Elegánsan rusztikus, az öntési technika ötletes...ugye egyszer kölcsönvehetem majd hivatkozással rád? Az összetevők is a legjobbakból valók, ez egy tökéletes szappanka lesz! :)

    VálaszTörlés
  2. Ezek a natur szinek mäs technikäval nem jöttek volna ilyen jol ki. Talän egy kerek formban meg lätvänyosabb lett volna...:) Ildiko,nyugodtan - nem en talältam ki,de keszülj fel, hogy gyorsan kell dolgoznod.:)

    VálaszTörlés
  3. Nekem nagyon teszik ez a teljesen nem kerek, is nem szögletes forma...még inkább kiemeli az asszimmetrikus köröket :) Köszönöm a tanácsot...gondolom, jó folyékony kell legyen hozzá a massza.. :) Ez az, ami nekem valóban nem mindig sikerül, hajlamos vagyok túlpudingosítani :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erdemes a receptet olyan olajokkal összeällitani,hogy kicsit kitolhato legyen a pudingosodäs...es igen,a masszänak folyekonynak kell lennie! Nagy mennyiseget sem esszerü bekeverni, mert egyszerüen nincs rä idöd szepen eldolgozni.:)Rövid idön belül mär nem folyik ät a tölcseren...sajna.:( A buzafüves szappannäl järtam igy,aztän gyorsan ki kellett talälnom valami mäst.:))

      Törlés