"Egy szappanbuborék is egy világ,
s egy világ is egy szappanbuborék."
(Reményik S.)2012. május 20., vasárnap

Tengerisó peeling illóolajokkal


A recept a Schönheit aus der Natur című könyvből származik. A könyv szerzője Sannyas akinek a blogját a kezdetektől olvasom és csodálom a kreatív munkásságát. Sok éves tapasztalattal és gyakorlattal a háta mögött, receptjei egy részét könyvben jelentette meg. A termékek mellett részletes leírás is található különböző csomagolási praktikákról... Összességében egy szépen illusztrált könyv, hasznos leírásokkal és gyönyörű fotókkal! :)

A sópeelinget először karácsonyi ajándéknak készítettem a barátoknak, családtagoknak. Nagyon jó visszajelzéseket kaptam... ezért gondoltam, hogy Veletek is megosztom az elkészítését.:)

Íme a recept 150ml/200g mennyiséghez:

  • 100g tengerisó (őrölt)
  • 5g Babassu olaj
  • 33g glicerin
  • 5g Mangovaj
  • 9g Jojoba olaj
  • 24g Macadámiadió olaj
  • 8g SLSA
  • 17g Betain

Illóolajok: 23 csepp citrom, 23 csepp grapefruit, 23 csepp menta; színezéknek esetleg 1 teáskanál zöld agyag.

A glicerint a Babassuval vízgőz fölött elkeverjük, míg az olaj felolvadt. Ezután kiemeljük a vízfürdőből és hozzáadjuk a mangóvajat. A felolvadt zsírok a glicerin tetején úsznak... ez természetes.:) Hozzáadjuk még a jojoba olajat és a macadámiadió olajat és a tálat félreállítjuk.
Kimerjük az SLSA-t (nem összetévesztendő az SLA-val!) és a glicerin-olaj keverékhez adagoljuk - az egészet csomómentesre keverjük. Ezután kerül bele a Betain... és az elkészült keveréket hozzáadjuk a tengerisóhoz.
Ha valaki színezni szeretné... 1 teáskanál zöldagyagot elkeverhet az illóolajokkal. A halványzöld szín illik az illatkeverékhez.

Szavatossága zárt tégelyben 6 hónap, bontottban 3 hónap.

Számomra különösen nagy élmény lesz, hogy a könyv írójával személyesen is találkozhatok!!! :)
Mégpedig itt, július közepén egy szappanos Workshop alkalmával.
Nektek pedig kívánok izgalmas kevergetést és azután kellemes fürdőzést! :)))

1 megjegyzés: