"Egy szappanbuborék is egy világ,
s egy világ is egy szappanbuborék."
(Reményik S.)



2011. október 1., szombat

Az újak...


Ennek a bejegyzésnak a megírásával kereken 2 hónappal el vagyok maradva. A fotók még augusztusban készültek, aztán el is feledkeztem róluk. Most, hogy javában már az "Indián nyár"-ban járunk, lassan kezd egy pánik hangulat kerülgetni ha a közeledő rövid és sötét nappalokra és a hidegre gondolok.
Hiába no... én a nyár gyermeke vagyok! :) Szóval az új szerzeményeimet a kertemben még most gyorsan szeretném megosztani veletek...


Végre van egy olíva fácskám is! Kalandos úton - bejárta fél Európát. Utoljára egy postai csomagban utazott vagy 1500km-t, de haza talált... vagyis hozzám. Nagyon fogom szeretgetni, ha ezt a hosszú utat kibírta megérdemli :)))
A másik új növényem a malabár spenót (Basella rubra). Ő Afrikából, Dél-Kelet Ázsiából származik. Saját hazájában leveléből főzeléket, salátát készítenek. Magas C-vitamin tartalma van. Az augusztusi szép rózsaszín virágaiból mostanra fekete bogyók lettek. Jól bírja a tűző napot, viszont nagyon vízigényes.


A békákról sem feledkezhetek el... Sir Henry a dinasztia alapító elunta az évekig tartó magányát és a környék össze kecskebékáját maga köré toborozta. Nem tudom hányan lehetnek... de pánikszerű vízbecsobbanást adnak elő a tó minden oldaláról, az ingyen koncertről nem is beszélve.
Lassan a szüretnek is vége. A májusi fagy rányomta a bélyegét az őszi betakarításra. Az idén kevés borunk lesz. :(((
Szapanozni nincs ilyenkor időm - amíg az idő engedi minden napot ki kell használni a szabadban. A bejegyzésemet is a teraszon írom. Hallgatom a víz csobogását, a békák brekegését és szívom magamba a napsugarak energiáját amíg még lehet.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon szép és különleges növényeid vannak:)

    VálaszTörlés
  2. Az én Juditoméknak is van olíva fája. Newton a neve, Olívia Newton-Johnról :) Ősszel. télen lehullajtja a levelét. Ez a spenót érdekes, szépek a bogyói. Béka..... kösz, nálunk csak földiek vannak....annyira nem szeressem őket.

    A termésünket kb. megfelezte a május 6-i fagy, ez van, ez a sorsunk.

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű a kerted. Majd megyek, és kiülök, csodálom míg te ásod kapálod.

    Most már gyere "haza", mert hiányzol.

    VálaszTörlés