"Egy szappanbuborék is egy világ,
s egy világ is egy szappanbuborék."
(Reményik S.)



2010. november 19., péntek

Levendula kecsketejjel és búzacsíraolajjal



Összetevők: kókuszo.,olivao.,repceo.,napraforgóo.,szamárkoroo.,ricinuso és búzacsíraolaj, kecsketej,indigó színezéknek, szárított levendulavirág, levendula és pacsuli illóolaj

Az indigót, mint színezéket már régóta szerettem volna kipróbálni! A levendula szappankáim is elfogytak...- ezért már napokkal előtte azt tervezgettem milyen formában és összetevőkben tudnék ismét egy új szappant főzni.Az "örvény technika" amit külföldi oldalakon fedeztem fel nagyon megtetszett, így gondolatban lassan kezdett összeállni az új levendulás szappan.Most a búzacsíraolaj mellett döntöttem Superfat-ként.A keleti orvostudományok a szervezet egyik legjobb erősítőjeként már régóta használják a búzacsírát. Igazi felfedezése azonban csak az utóbbi években kezdődött. Érdekességként - 2 liter olaj előállításához csaknem 1 tonna búzára van szükség.Aranysárga színű, jellegzetesen gabonára emlékeztető ízű és illatú olaj - ami sok tápanyag koncentrált forrása.
- ásványi anyagok (vas, kálium, kálcium, magnézium, foszfor)
- nagyon magas E vitamin tartalma van (aminek fontos szerepe van a fiatalság megőrzésében és a szív védelmében)Igen gazdag más antioxidánsokban is, közülük kiemelkedik a klorofill.
Hatóanyagai táplálkozás élettanilag a legértékesebb olajává teszik. Fogyaszthatjuk szájon át: 1 evőkanál búzacsíraolaj fedezi a napi E vitamin szükségletünket.
Bőrünk is profitál belőle, mert összetétele csaknem azonos saját bőrzsírunkkal. Karbantartja a kötőszöveteket, valamint serkenti a sejtek megújulását. Használatával csökkenthető a linolinsavhiány okozta egyes bőrbetegségek pl. ekcémás bőrfolyamatok, pikkelysömör kockázata. A bőr öregedési folyamatainak lassításában is szerepet játszhat. Kiváló bőrápoló, börtáplálo és a sebek, égések, bőrfekélyek gyógyulását elősegítő olaj. E vitamin tartalmának köszönhetően a bőrt rugalmassá és simává teszi, segíti a bőr regenerálódási folyamatait. Külsőleg alkalmazva a szennyezett és enyhén mitesszeres bőr valamint a vízhiányos érett bőr kiváló ápolószere.
Az "örvény technika" igazi meglepetés része volt ennek a szappannak. Mivel a masszán belül dolgoztam csak másnap láthattam meg mit is sikerült alkotnom. Hát első próbálkozásként elégedett lehetnék, de remélem ez azért még lesz szebb is!:)
A levendula illóolaj mellé, ami antibakteriális, fertőtlenítő hatású - segíti a koncentrációt és oldja a stresszt meg pacsuli illóolajat kevertem. Ez az illat afrodiziákum, ami enyhíti a búskomorságot és a szorongást. Nyugtató hatása van. Szappanban hatásos az ekcéma, a sebhelyes bőr és az akne kezelésekor. Dezodoráló hatású, csökkenti az izzadást. Zsíros bőr és haj kezelésére is kiváló.
Szappankáim egy jó hete katonás sorban a polcon száradnak és természetesen illatukkal betöltik a szobát. Ez meg egy kedves" plusz" tőlük a sok jótékony tulajdonságuk mellett. Egyszerűen imádom őket!!! :)

6 megjegyzés:

  1. Szia!
    Ez a szappan valami fantasztikusan szép lett, gratulálok!

    Andi

    VálaszTörlés
  2. Fantasztikusan szép!!!Érzem az illatát is...és nagyon tetszik a színe!!!Üdv.Jucc

    VálaszTörlés
  3. Hi,
    you make beautyful soaps. Thanks for puting a link to my blog, I have now a link to your blog too.
    Best Wishes !
    die sonnenblume

    VálaszTörlés
  4. Liebe Sonnenblume!
    Schön Dank für die Grüße. Inn Zukunft bitte im Deutsch schreiben,das kann ich besser als Englisch. Viele Grüße:)

    VálaszTörlés
  5. Kedves Judwil!
    Ez a szappan gyönyörű!!! Én is várom nagyon az indigómat, addig meg nézegetve a Te csodáidat, csorog a nyálam utánuk...

    VálaszTörlés
  6. Kedves Andi,Juccanto es ISZ!
    Köszönöm nektek a bokot:) Az indigoval nagyon elegedett vagyok...szerintem is szep szine van! Hogy a szappan hasznälatkor szinez-e?Nemsokära megtudom... üdv.nektek!

    VálaszTörlés