Két
éve készítettem a Szír " Aleppo" szappan mintájára egy hasonló
változatot. Akkor 85%-ban használtam olívát és 15%-ban babér olajat
(vajat). Nem használtam színezőt és illót, mert a babérolajnak (Oleum
Lauri) gyönyörű haragos zöld színe és Isteni illata van. :) Ez addig
rendben is lenne, ha az ára nem a csillagos eget verné.. (1kg-nyi
mennyiség kb. 30 ezer ft körül mozog) Ilyen ár mellett meggondolandó a
használata. :( De egyszer kipróbáltam, és nem tartom elképzelhetetlennek,
hogy nem ismétlem meg valamikor újra. ;)
Egy
friss olívaolaj szappanról talán másoknak is ismert, hogy nedvesség
hatására nyálkás felülete lesz és alacsony a habzása. Ez az érés
folyamán változik, a legjobb állapotban a 3-6 hónap között van. Itt
nyugodtan mondhatjuk, hogy minél öregebb a szappan annál jobb. ;)
Viszont, hogy a köztes időben is legyen mivel fürdeni..egy másik
receptet alapján az olíva mellé még kevés kókuszt, ricinust és méhviaszt
kevertem. Ezzel a szappan állagán és habzásán javítottam, ami ilyen
lett:
Összetevők:
- olíva, kókusz,ricinus,méhviasz
- macerált babérlevélpor
illat:babérlevél olaj (Laurus Nobilis), citromfű, rozmaring, fodormenta
Ezt az illóolaj keveréket használtam az előző szappannál is.
Mindkettőnél egyszerű, rusztikus formára törekedtem, hogy a szappan
természetessége minél jobban érvényesüljön. Beszámoló a szappanokról
majd kicsit később, ha elmúltak 10 hetesek.:)
Eine ganz tolle Alepposeife! Und die Duftmischung der zweiten Seife klingt so lecker!
VálaszTörlésViele Grüße
Petra
Én a babérolajhoz friss babérlevelet használok. Próbáltad már?
VálaszTörlésOlyanom nincsen sajnos.:( De jó ötlet, tudom mit kérjek a szülinapomra.;)
TörlésNagggyon jól néznek ki! Szívesen cserélnék veled a második típusból, ha van valami,ami téged érdekel az én szappanjaim közül... Például a tevetejes feketemirhás? Mintha azt mondtad volna egyszer,hogy szeretnél egy olyat.... A babérportól lett ilyen érdekes színe?
VálaszTörlésOmar Anyu
A cserét megbeszéltük.;)Mikor leszel ismét otthon?
VálaszTörlésA színe...az egy érdekes dolog.Amikor kikerült a formából egy érdekes zöld árnyalata volt először, azután felszeletelve pár óra elteltével lett ilyen. Szerintem ez az olívában macerált babérponak és a méhviasznak köszönhető.
Június végén megyünk, ha minden jól megy. Akkor majd jelentkezem....!:):):)
Törlés